Friss hírek

2007.11.30. 16:50

Megkerült egy második világháborús hátizsák

<p>Több mint 60 év után találták meg az egyiptomi sivatag homokjába temetve egy brit katona hátizsákját. A burnley-i Alec Ross már nem érte meg a táska megkerülését, 3 éve hunyt el. A férfi a nyolcadik brit hadtestnél szolgált a második világháború idején a Szaharában.</p>

A családi fotókat és leveleket Kahled Makram, egy egyiptomi idegenvezető találta meg, aki azt most eljuttatta a volt brit katona húgának. Irene Porter 8 éves kislány volt, mikor a bátyja bevonult, de arra emlékszik, hogy Alec az ellenséges vonalak mögött szolgált.

A 75 éves nő most először olvashatta szülei és testvére lelevelzését és láthatta a korabeli fényképeket. Kiderült az is, hogy Alec egyszerre két lánynak írt szerelmes leveleket.

Mint Irene elmondta, teljesen meglepte a hátizsák létezése és az, ahogy megtalálták. Csak azt sajnálja, hogy bátyja nem érte meg a pillanatot, bár bizonyára "zavarba jött volna a tény napvilágra kerülésétől, hogy két lányt is bolondított".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!