Friss hírek

2007.11.19. 18:21

Megkapták a fertőző májgyulladás elleni oltóanyagot Dunaföldváron

<p>Tartós védelmet nem ad, de enyhébb lefolyásúvá teheti a fertőző májgyulladást vagy jobb esetben teljesen ki is olthatja a lappangó kórt az a védőoltás, amit hétfőn kaptak a dunaföldvári iskola diákjai és dolgozói - összesen 180 ember. Az iskolában múlt héten lett rosszul két gyerek, őket kórházba kellett szállítani.</p>

A tisztiorvosi szolgálat munkatársai azt mondták, jogszabály írja elő, milyen oltást kell adni a diákoknak és az iskola dolgozóinak. Szerintük jelen esetben a beadott oltóanyag megfelelő védettséget nyújt. Az oltást a dunaföldvári gyermekorvos adta be. Jancsó Erzsébet a Független Hírügynökségnek elmondta: úgynevezett passzív ellenanyagot juttatnak az szervezetbe.

Ez az úgynevezett immunglobin nevű szer. Tartós védelmet nem nyújt a fertőző májgyulladás ellen, de abban segít, ha valakiben már lappangna a kór, akkor azt enyhébb lefolyásúvá teszi, vagy teljesen kioltja a betegséget.

Ternák Gábor a Baranya Megyei Kórház fertőző osztályának vezetője pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy szerinte a vakcina nem megfelelő. Az orvos véleménye szerint az ÁNTSZ immunerősítő szere nem jelent védettséget, újból megfertőződhetnek a gyerekek.

A Független Hírügynökség úgy tudja a két kórházba került gyerek már jobban van, a dunaújvárosi kórház fertőző osztályán kezelik őket, várhatóan jövő héten mehetnek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!