Friss hírek

2007.11.15. 19:44

Megfagynak a mentőhelikopterek - RTL Klub

<p>Több mint félmillió forint kár keletkezett a budaörsi légibázis egyik mentőhelikopterében, miután a hidegben berepedt az egyik ablaka. Magyarország most nyolc modern mentőhelikoptert bérel az osztrákoktól. Az egymilliárd forintot érő gépek másfél éve fűtetlen hangárban állnak. Mindössze egyet tárolnak megfelelően, Balatonfüreden - azt is egy olyan helyiségben, amelyet radiátorral fűtenek, utóbbit ráadásul a Légimentő Kht. munkatársai vették - tudta meg az RTL Klub Híradója.</p>

Hatala János, a Légimentő Kht. főpilótája szerint a repedés nem veszélyezteti a mentést, az osztrákok azonban valószínűleg nem fogják magukra vállalni a 2-3 ezer eurós javítási költséget, mivel a tárolás feltételei nem megfelelőek.

Az infúziót, valamint a defibrillátort és a többi életmentő eszközt a bázisnak használt faházban tárolják Budaörsön. A hidegben a készülékek is károsodnának, az infúzió pedig egyszerűen befagyna.

A RTL Híradó az Egészségügyi Minisztériumot is megkereste, de a tárcánál nem akartak nyilatkozni ebben az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!