Friss hírek

2007.11.05. 18:04

Megalakították az igazságszolgáltatási tanácsok uniós szervezetét

<p>Hétfőn későn délután Hágában megalakították az igazságszolgáltatási tanácsok uniós szervezetét. A Független Hírügynökség információja szerint az Európai Unió legújabb testületének megalakulását kimondó alapító okmányt magyar részről Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke írta alá.</p>

A 17 uniós tagállam igazságszolgáltatási szerveit tömörítő szervezet létrehozását az Európai Unió Bizottsága szorgalmazta, és bejegyzése a belga jog alapján történt meg, amit a belga király szentesít majd. Azért 17 ország alapította a szervezetet, mert néhány uniós tagállamnak nincs a mi országos igazságszolgáltatási tanácsunkhoz hasonló testülete.

A szervezet célja az igazságszolgáltatási együttműködés erősítése Európában. Az európai uniós igazságszolgáltatási tanácsok szervezetének első közgyűlését jövő év májusában Budapesten tartják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!