Friss hírek

2007.11.30. 10:23

MDF: A pártelnökök nyilatkozzanak Gripen-ügyben!

<p>Politikai tanúvallomásra szólította fel a parlamenti pártok elnökeit az MDF - áll a párt elnökének közleményében. Dávid Ibolya szerint komoly, nemzetközi szintű korrupciós gyanúba keveredtek a magyar pártok a svéd Gripen-vadászgépek beszerzése ügyében.</p>

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a parlamenti pártok elnökeit, hogy egy politikai tanúvallomás aláírásával garantálják pártjuk érintetlenségét az ügyben. Ha ennek ellenkezőjére derül fény, akkor mondjanak le a pártelnöki posztjukról - olvasható az MDF elnökének közleményében.

A New York Times hasábjain vezető magyar pártokat említenek, amelyek a CIA adatai szerint több millió dollárt kaptak a BAE Systems hadiipari csoporttól hat évvel ezelőtt azért, hogy Magyarország a brit céggel kössön szerződést vadászgépek beszerzéséről. Az ügyben már Svédországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban is nyomoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!