Friss hírek

2007.11.06. 20:51

MÁV-SZTRÁJK: Nincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról

<p>Kedd este sem született megállapodás a MÁV és a vasutas szakszervezetek között a szerda reggeli munkabeszüntetés alatti elégséges szolgáltatásokról. Így nem tudni, hogy a 6 és 8 óra közötti sztrájk idején hány vonat áll le, illetve nem indul el. Az biztos, hogy a GYSEV vonalain nem lesz munkabeszüntetés.</p>

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének és a Vasutasok Szakszervezetének figyelmeztető sztrájkja alatti szolgáltatásokról egyeztettek kedden délután a vasúttársaság és a szakszervezetek képviselői. A MÁV közleményben tudatta, hogy nem sikerült megállapodni, de azt nem árulják el, hogy az érintett több, mint 600 vonatból mennyi közlekedtetését kérte a társaság és mennyit ajánlott a szakszervezet.

A kétórás figyelmeztető sztrájk ideje alatt, illetve a munkabeszüntetést követő időszakban késésekre, járatkimaradásokra és útvonal-rövidülésekre kell számítani. A sztrájk ideje alatt biztosítják az utasok biztonságát, a vagyonvédelmet, a fűtést és világítást, valamint a balesetelhárító, vagy katasztrófa elhárítás céljából forgalomba helyezett vonatok közlekedését.
A vasúttársaság a pályaudvarokon tájékoztatja az utasokat, de a munkabeszüntetés miatt a jegykiadás is bizonytalan lesz. Emiatt az utasok a vonatokon pótdíj nélkül is megválthatják menetjegyeiket - olvasható a közleményben.

A MÁV-START a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló jegyek árát visszatéríti. Ennek részleteiről, illetve a vonatok indulásáról és érkezéséről a vasútállomások információs szolgálatainál, valamint a MÁV-DIREKT vonalán: a 06-40-49-49-49-es telefonszámon érdeklődhetnek az utasok.

A GYSEV vonalain nem lesz figyelmeztető sztrájk szerdán hajnalban, ám az országos munkabeszüntetés miatt módosul a vasúttársaság által közlekedtetett vonatok menetrendje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!