Friss hírek

2007.11.19. 10:28

Mától több mint egy hétig Belga Filmfesztivál

<p>Három nagyvárosban rendezik meg idén november 19. és 27-e között a belga filmek fesztiválját. Budapesten, Szegeden és Pécsett elsősorban fiatal rendezők legújabb munkáit mutatják be a Vallónia-Brüsszel Belga Filmfesztiválon. A rendezvény ingyen látogatható, tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapest Film sajtóreferense.</p>

A második alkalommal megrendezett belga filmek fesztiválja Szegeden indul. A 2005-ös Zavar című filmet a Belvárosi moziban nézhetik meg az érdeklődők. A fesztiválon műsorra tűzik a Boldoggá tesz című 2006-os filmet, a 2005-ös Ultranova című alkotást. Egy klasszikus mozifilmet is láthatnak a nézők is, az 1983-ban készült Benvenuta című művet, amely a belga filmművészet egyik legismertebb rendezőjének, André Delvaux-nak egyik utolsó műve.

A belga rövidfilmek napját Szegeden kedden, Pécsett csütörtökön, Budapesten pedig november 27-én rendezik meg. Az animációs filmek is teret kapnak a több mint egy hétig tartó fesztiválon.

A Vallónia-Brüsszel Belga Filmfesztivál részletes programja a www.budapestfilm.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!