Friss hírek

2007.11.06. 11:50

Másodfokú bíróság előtt a magyarcsanádi lány gyilkosa - szerdán hirdetnek ítéletet

<p>Szerdán hirdet II. fokú ítéletet a Szegedi Ítélőtábla a tavaly júliusban brutálisan meggyilkolt magyarcsanádi lány, Pénzes Henrietta ügyében. A kedden reggel kezdődött tárgyalást az ügyész és a védő perbeszéde után berekesztette az ítélőtábla. A bűncselekményt a vád szerint egy akkor 15 éves fiú követte el, aki megerőszakolta, kirabolta, majd felgyújtotta Makó mellett a 18 éves magyarcsanádi lányt, aki három héttel később belehalt sérüléseibe.</p>

A perbeszédekben az ügyészség továbbra is a fiúra kiszabható legsúlyosabb büntetést - 15 év börtönt - kért az Ítélőtáblától. Ezzel szemben a fiú ügyvédje a büntetés enyhítését kérte a bíróságon, valamint azt, hogy vizsgálják felül védence ügyét, mert véleménye szerint a Muki becenevű fiú nem követhette el egyedül a brutális gyilkosságot. A Szegedi Ítélőtábla a perbeszédek után berekesztette a tárgyalást. Szerdán reggel 10 órakor hoznak ítéletet.

A Csongrád Megyei Bíróság júliusban ítélte el első fokon a 16 éves fiút. 14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. A fiú a vád szerint 2006 július 20-án megerőszakolt, kirabolt, majd felgyújtott Makó mellett egy 18 éves magyarcsanádi lányt. Pénzes Henrietta három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!