Friss hírek

2007.11.04. 17:17

Máris több mint tízezren váltottak biztosítót

<p>Több mint tízezren váltottak biztosítást a kötelező gépjárműbiztosítási kampány első hetében a két nagyobb biztosításközvetítőnél. A két cég adatai szerint, a MÁV, a Genertel és az Aegon az idei befutók, míg a legtöbben az Allianz Biztosító Zrt.-vel szakítanak.</p>

Eddig 6000-ren váltottak biztosítót a netrisk.hu, ötezren a biztosítas.hu biztosításközvetítő portálon. A biztosítás.hu ügyvezetője, Rácz István az eddigi adatok alapján úgy gondolja, hogy az autósok idén is szinte kizárólag az ár alapján döntenek. Nem meglepő tehát, hogy a MÁV Biztosító Egyesület a legnépszerűbb, hiszen ők a tavalyhoz képest egyáltalán nem emelik a díjaikat. Az átjelentkezők negyede őket választotta a biztosítás.hu-n.
A toplista második helyén az AEGON áll, amely idén 40%-ra emelte gyermekkedvezmény, ami a gyermekes családok esetében igen kedvező díjat eredményez. A harmadik helyezett az új belépő, Genertel, ahol csak a kármentes ügyfeleket díjazzák alacsony díjjal, őket viszont kiemelten alacsonnyal. Mindezekből úgy tűnik, az autósok számára a kötelező továbbra is egyfajta adó, aminél a legalacsonyabb ár, és a megtakarítható legnagyobb összeg a motiváció - olvasható a biztosítás.hu vasárnapi közleményében.

A Netrisk.hu oldalon kicsit másképpen alakult az első hét "győzteseinek" sorrendje. Ott eddig a Genertel teljesített a legjobban, ezt követi a MÁV, majd az AEGON.
Az elmúlt évekhez hasonlóan most is úgy tűnik, hogy a legtöbb gépjármű tulajdonos az Allianz Biztosítótól pártolt el. Ám a cégnél végrehajtott tarifa átalakításnak köszönhetően ebben az évben kevesebb veszteséggel számol majd. A korábban a távozók 22-25%-át adó biztosító ugyanis idén csak 16%-át adja a váltóknak. Ugyanez az adat szerepel a Netrisk.hu vasárnapi közleményében is.

A biztosítás.hu -n a "második legnagyobb vesztes "a Posta Biztosító Zrt., ők 2006-hoz képest, mintegy 10%-kal emelték tarifáikat. A harmadik helyen a KÖBE szerepel, valószínűleg azért, mert kedvezményeit csak az új belépők vehetik igénybe.

A biztosítás.hu előrejelzése szerint ebben az évben újra rekordszámú, körülbelül 700 ezres váltóra számítanak. Ezt arra alapozzák, hogy már az első napokban 40%-al váltottak többen a portálon, mint az előző év hasonló időszakában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!