Friss hírek

2007.11.17. 19:07

Már több mint kétszáz iskolában működik a Suliinfo

<p>Már 13 megyében, több mint 200 általános- és középiskolában működik a Suliinfo nevű szolgáltatás. Ennek lényege, hogy rendszeresen értesítik a szülőket az iskolai programokról, határidőkről. A gyerekük vagy gyerekeik jegyeiről és hiányzásairól is tájékoztatják őket. A 2002 óta működik a rendszer, most több mint 4 ezer szülő használja - csaknem 40 százalékkal több mint tavaly.</p>

A szülők többnyire azért jelentkeznek a cégnél, mert a mostaninál több információt szeretnének kapni az iskolától gyermekükről, különösen igaz ez a kollégista diákok szüleire. Tudni szeretnék például azt, hogy áll egy-egy tantárgyból a gyerekük, mikor lesz dolgozatírás, és arról is időben akarnak értesülni, hogy mikor lesznek az iskolai rendezvények, illetve meddig kell befizetni az ebédet - mondta a Független Hírügynökségnek Lantos Béla, a Suliinfo vezetője. A cég weboldalán egyébként a diákok összes érdemjegyét megtekinthetik az előfizetők, az internetes naplóban, de e-mail-ben vagy SMS-ben is kaphatnak értesítést, ha kérik.

A cég jelenleg 15 munkatárssal dolgozik. Az iskola és a tanárok díjmentesen vesznek részt a programban, a szülők nyolc különböző díjcsomagból választhatnak attól függően, hogy milyen elektronikus csatornán, illetve napi vagy heti rendszerességgel szeretnének értesítést kapni - ezek a havidíjak 410 és 2150 forint között mozognak.

A Suliinfo központja Szegeden van, ezért Csongrád megyében a legnagyobb a lefedettség, de sok megrendelés érkezik a fővárosból is - mondta Lantos Béla. Azért, hogy a jövőben még a mostani 200-nál is több iskola kapcsolódjon be a Suliinfo-ba, a cég jövőre WAP-os megjelenést tervez, vagyis a szülők a mobiltelefonjuk segítségével is megnézhetik majd az internetes naplót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!