Friss hírek

2007.11.21. 12:29

Magyar rövidfilmek sikere Szíriában és Törökországban

<p>Szilágyi Varga Zoltán: Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című hétperces szénrajz animációja Damaszkuszban, Szirmai Márton: Szalontüdő című munkája Ankarában nyert díjat - adta hírül a Magyar Filmunió.</p>

Szilágyi Varga Zoltán a damaszkuszi nemzetközi filmfesztivál Bronz Díját nyerte el. Szirmai Márton rövidfilmje pedig a több török városban megrendezett utazó filmfesztivál közönségdíját kapta meg. A magyar rövidfilmek folytatják fesztiválkörútjukat Bukarestben, Regensburgban, Tallinnban, az írországi Foyle-ban, valamint Bilbaóban.

A november 19-én kezdődött bukaresti DaKino fesztiválon Csáki László A hangya és a tücsök című La Fontaine parafrázisa és Declan Hannigan Csapás című ötpercese indult a versenyprogramban. A Csapás ezután a regensburgi seregszemlére megy tovább, Nemes Jeles László Türelem című rendezésével együtt.

Tallinnban az animációs filmek nemzetközi versenyén Cakó Ferenc Levelek és Ducki Tomek Életvonal című alkotásai képviselik a magyar filmes mezőnyt. Az írországi Foyle Fesztiválra, valamint a spanyolországi Bilbaóban november utolsó napjaiban sorra kerülő filmszemlére Nemes Jeles László Türelem című filmje kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!