Friss hírek

2007.11.16. 15:48

LABDARÚGÁS: Megint kiírták a Fradi-tendert

<p>A Kincstári Vagyonigazgatóság (KVI) pénteken újból kiírta a Fradi tendert, ezúttal ötödjére. A pályázat beadási határideje december 17-e. A tendert azért kellett megint kiírni, mivel bár volt jelentkező az előző pályázaton, egyik beadvány sem lett érvényes.</p>

Az ár most sem változott, vagyis továbbra is bruttó 4,2 milliárd forintba kerül az ingatlan. A pályázati dokumetáció viszont 200 ezer forintba kerül, és már nem a beadáskor, hanem december 3-án át kell utalni a 400 millió forint ajánlati biztosítékot a pályázónak. Ez az összeg a későbbi győztesnél beszámít a vételárba. A bruttó 4,16 milliárd forint felett egyébként a pályázónak vállalnia kell, hogy a szerződés megkötésétől számított két éven belül 1,2 milliárdért felújítja a stradiont, 800 millió forintért pedig megveszi az FTC Zrt. 20 millió forintos névértékű részvénycsomagját, valamint 1,5 milliárd forintért megváltja a létesítményhasználati jogot. Az egyesület ebből fizetheti ki a tartozásait. Összesen tehát továbbra is 7,4 milliárd forintjába kerülhet a pályázónak a Fradi-pálya.

A KVI eddig négyszer írta ki a pályázatot a Fradi pályára. 2005-ben és 2006-ban csak vagyonkezelői jogot adtak volna, azok a kiírások azonban nem lettek érvényesek. Az idén, június 27-én kiírt pályázat értelmében már tulajdonosi jogot kapott volna a pályázó, a szeptember 17-ei határidőig azonban senki sem jelentkezett, ezért négy nappal később megint kiírták a tendert. Az október 24-i határidőre két pályázat is érkezett, egy belga és egy angol. Az értékelés közben azonban kiderült, hogy mindkettő érvénytelen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!