Friss hírek

2007.11.20. 13:51

LABDARÚGÁS: AZ FA kárpotólja a Newcastle-t

<p>Heti 100 ezer fontos (35 millió forintos) kárpótlást fizet az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitednak. A kompenzáció azért jár, mert Michael Owen, a szarkák csatára egy válogatott mérkőzésen sérült meg, és hetekig nem tud játszani egyesületében.</p>

Owen a pénteki, Ausztria-Anglia barátságos mérkőzésen szenvedett sérülést és várhatóan egy hónapig lesz harcképtelen. Fizetését azonban ez idő alatt is kapja. A FA kedden elismerte a Newcastle jogos követelését, és a biztosításukból kifizetik a kárpótlást. A FA egyébként az egy játékos bérére fordítható legmagasabb, 100 ezer fontos kárpótlást fizeti hetente.

Owennek nem ez az első sérülése, mióta a Newcastle-ben játszik. Mindössze 14 mérkőzésen lépett pályára, amikor a 2006-os németországi világbajnokságon, a svédek elleni csoportmérkőzésen lesérült. Az volt a csatár nyolcvanadik válogatott mérkőzése, de csak 51 másodpercig tartott, mivel szinte rögtön harcképtelenné vált.

A röntgenfelvételek akkor térdszalag-szakadást mutattak ki nála, ezért egy évet ki kellet hagynia. Idén július 17-én egy felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, gólt is szerzett de ismét meghúzódott a sérült szalag, így ismét egy hónapra kidőlt. A támadó szeptemberre tért vissza teljes értékű játékosként. Azóta nyolc mérkőzésen lépett pályára klubcsapatában és összesen háromszor volt eredményes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!