Friss hírek

2007.11.05. 11:00

Koncert a bodrogkeresztúri faluházért

<p>Segélykoncertet tartanak hétfőn a miskolci Művészetek Házában, az áprilisban leégett bodrogkeresztúri faluház újjáépítésére gyűjtenek. A koncertre minden jegy elkelt.</p>

A tervek készen vannak, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere. Az építés 200-210 millió forintos költségét a biztosításból és a Regionális Fejlesztési Tanács vis major keretéből állják. Ebből az összegből azonban nem lehet költeni a ház berendezésére, ezért van szükség a gyűjtésre. A használati tárgyakra, a hangosításhoz szükséges műszaki cikkekre, vagy a korábbi, 16 ezer kötetes könyvtár pótlására körülbelül 10-15 millió forintra lenne szükség. A helyiek téglajegyeket vásárolhatnak, ebből, és a korábban megtartott Karthago-koncert bevételéből eddig 6,5 millió forint gyűlt össze.

A faluházat a tervek szerint 2008. augusztus 20-án adják át. A hétfői koncerten Szörényi-Bródy: István, a király című rockoperáját a miskolci Premier Színház előadásában láthatják.

A faluház idén áprilisban gyulladt ki, azóta sem tudni, hogy mitől csaptak fel a lángok. A faszerkezetű épületrész, amelyben teleház, falutörténeti kiállítás, iroda, színházterem, könyvtár, és kiállítóterem is volt, teljesen megsemmisült. Az épületegyütteshez tartozó tornaterem, fogorvosi rendelő és a hegyközségi tanács irodájának tetőszerkezete szintén leégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!