Friss hírek

2007.11.28. 15:52

Kitiltás az iskolából hosszú haj miatt

<p>Kitiltottak az iskolából egy 15 éves észak-ír rockrajongót, aki nem hajlandó levágatni a haját. A vállig érő hajú Grant Stranaghan nem visszakozik, mert mint elmondta, haja az egyénisége része és depressziós lenne nélküle.</p>

Az ulsteri Ballyclare középiskola múlt héten három napra zárta ki a jó tanuló hírében álló tinédzsert, aki hétfőn ugyanolyan hosszú hajjal tért vissza, mire ismételten megtiltották neki a belépést, míg le nem vágatja azt. Grant felajánlotta, hogy copfban viseli haját, de az iskola ezt nem fogadta el.

A fiú apja, George Stranaghan rendkívül felháborítónak tartja, hogy 2007-ben Észak-Írországban ilyesmi megtörténhet. A férfi szerint az iskola megsérti a brit, európai és a nemi egyenlőségre vonatkozó törvényeket, ezért pert fontolgat.

A Ballyclare egy szóvivője elmondta, hogy minden diák és szülő a beiratkozáskor megismerkedik az iskola szabályzatával, amely előírja a kötelező egyenruha viselést és azt is, hogy a fiúk haja nem érhet le a gallérra. Grant haja ennél 5 centivel hosszabb.

A BBC ulsteri adása hallgatóinak 69 százaléka arra szavazott, hogy a fiú vágassa le a haját és készüljön inkább az érettségire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!