Friss hírek

2007.11.19. 20:39

Kilépett a frakciószövetségből a KDNP Győrben

<p>Kilépett a Fidesszel alkotott frakciószövetségből a Kereszténydemokrata Néppárt Győrben - ezt Sík Sándor frakcióvezető jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Győrben. A KDNP ezentúl önálló frakcióként segíti a polgármester, Borkai Zsolt munkáját. Szabó Jenő Fideszes képviselő pedig átült a KDNP frakcióba. Az önálló KDNP frakció így öt tagú.</p>

A KDNP a Fidesszel indult a tavalyi önkormányzati választáson és így lett sikeres. Ezt követően a két párt frakciószövetséget alakított. Nézeteltéréseik miatt a súrlódások mindennapossá váltak, így külön, de egymást erősítve folytatják a munkát - mondta Sík Sándor. A politikus hozzátette: változatlanul együtt működnek a Fidesszel.

Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek a kilépés mellett Ottófi Rudolf alpolgármester a Független Hírügynökségnek azt válaszolta: elsősorban azért, mert többször meggyőződésük ellenére kellett szavazniuk a közgyűlésben. "Ezentúl nem kötelez minket a frakciószövetség kötelező szavazása, így az önálló nézeteinket jobban ki tudjuk hangsúlyozni"- nyilatkozta az alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!