Friss hírek

2007.11.14. 13:31

Két éves gyilkossági ügyet oldottak meg Debrecenben - Hollandiából, telefonon vallott először az egyik gyilkos

<p>Hollandiából, telefonon vallott be egy két évvel ezelőtti, debreceni gyilkosságot egy magyar férfi, akit végül a napokban hoztak haza az Interpol segítségével. A férfi azt mondta, barátnője tervelte ki a rablógyilkosságot és egy másik ismerősével végezték el a piszkos munkát. Debrecenben 2005-ben lakásán egy hűtőgépszerelőt vertek agyon a pénzéért. A Hollandiába szökött férfi tavasszal hívta fel a magyar rendőröket és végül november 9-én hozták haza Magyarországra. A férfi elfogásáról és a nyomozásról szerdán számolt be a rendőrség.</p>

A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a férfi Hollandiából telefonált és magára vállalt egy gyilkosságot. Debrecenben 2005-ben lakásán egy 52 éves hűtőgépszerelőt öltek meg a pénzéért. A telefonáló azt mondta, az élettársnője találta ki, hogy öljék meg és rabolják ki a férfit. A nő 2005 november 28-án nem volt ott, mikor a barátja végrehajtotta a tervet. A szerelőt egy másik férfi ismerősével ketten ölték meg. A telefonáló férfi és a gyilkosságot kitervelő barátnője Hollandiába szöktek. A férfi azután telefonált a rendőröknek, hogy idén tavasszal szakított a nővel, akit még áprilisban sikerült az Interpol segítségével hazahozni. Volt élettársát november 9-én hozták vissza Magyarországra. Ellene egyébként kilenc nemzetközi elfogatóparancs volt, ennyi magyar kapitányság kereste különböző lopások, rablások miatt.

Vezendi Jánosné, a megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a magát feladó férfi Budapesten, egy munkásszállón ismerkedett meg azzal az illetővel, akivel később megölték a szerelőt. A másik férfi éppen akkor szabadult, a november 9-én Hollandiából hazahozott társa csak a keresztnevét tudta megmondani. A rendőrök azonban kiderítették, hogy az illető Kaposváron van, ahol egy ottani fegyveres rablás miatt előzetes letartóztatásban van.

Az ötletadó - a 24 éves élettársnő - egyébként azért gondolta, hogy rabolják ki a hűtőgépszerelőt, mert korábban vásároltak nála, tudták, hogy egyedül él. Mivel sok ékszert viselt, azt gondolták hogy gazdag. Miután megölték, ékszereket, pénzt, mobiltelefont és a halott iratait vitték el. Most minden résztvevő előzetes letartóztatásban van, Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!