Friss hírek

2007.11.28. 20:02

Katasztrófarajzok gyerekektől - RTL Klub

<p>Űrrepülő-katasztrófát, vérző embereket, leszakadt fejeket és végtagokat ábrázoló rajzokat is küldtek az iskolások az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatára. A katasztrófavédők szerint egyáltalán nem morbid ilyen tragédiák ábrázolását kérni a gyerekektől, mert ez már a hétköznapok része. A pályázat nyertese egy sötét utcát rajzolt, földön fetrengő emberekkel - számolt be szerdán az RTL Klub Híradója.</p>

A budapesti Hild József Általános Iskolában legtöbben kitörő vulkánt, házakat és embereket elmosó árvizet rajzoltak. Az iskola egyik tanára szerint a szülő dolga, hogy felkészítse a gyerekeket: nem csak szép dolgokból áll a világ.

Összeomlott híd miatt vízbe hulló gyerekek, megégett felnőttek és űrrepülő-katasztrófa miatt leszakadó végtagok, vérző fejek - ezek láthatóak a beérkezett rajzokon. A budaörsi katasztrófavédelem vezetője szerint ezekre fel kell készülniük a gyerekeknek. Mindez egyáltalán nem morbid, mert a mindennapi élethelyzeteket kellett lerajzolniuk. Ha nem az életre neveljük, hanem álomvilágban tartjuk őket, akkor abból nem jön ki semmi jó - fogalmazott Petró Tibor, a Polgári Védelem őrnagya.

A katasztrófavédelem rendszeresen szervez gyerekeknek programokat, ahol megismerkedhetnek a való világgal - de az ottani szakemberek szerint is az a leghatásosabb, ha a gyerekeknek otthon segítenek feldolgozni a kívülről áradó információkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!