Friss hírek

2007.11.20. 12:02

Horvát díj M.Tóth Gézának

<p>M.Tóth Géza új filmterve - a Tomi harca - nyerte el a hétvégén a zágrábi nemzetközi animációs filmfesztivál (Animafest) koprodukciós fórum díját. A magyar rendező filmterve a régióból meghívott hét pályamű közül bizonyult a legjobbnak - adta hírül a Magyar Filmunió.</p>

M. Tóth Géza érdeklődésünkre elmondta: a Tomi harca egyelőre csak munkacím. A film arra keresi majd a választ, hogy a mai tizenévesek hogyan mozognak a különféle realitásokban. Van egyfelől az iskola, a család, és a virtuális közeg, a számítógép. Ezek a tinédzserek igazából csak a videojátékok világában érzik magukat biztonságban, ahol ütik, verik, ölik egymást a névtelenség maszkja mögé rejtőzve. A konfliktust az adja majd, amikor a főhős, talán Tomi, rájön, hogy a számítógépes játékban az egyik fő ellenlábasa, az iskolában, a számára legfigyelemreméltóbb lány.

A rendező kérdésünkre válaszolta azt is elmondta, hogy még az sem dőlt el, hogy játékfilm készüljön-e a Tomi harcából, vagy animáció. M. Tóth Géza hozzátette, áprilisban ül majd össze a stáb, és dönti el, hogy milyen formában lássanak neki a munkának. Valószínűleg lesz majd egy duplacsavar, de erről majd tavasszal árulnak el többet.

A 2009-re tervezett film forgatókönyvét Szajki Péter írta, Reich Péter ötlete alapján. A Tomi harca a Katapult Film gyártásában készül, producere Reich Péter és Angelusz Iván, akik jelenleg francia és német producerekkel folytatnak tárgyalásokat.

Bővebb információ a készülő alkotásról a www.animafest.hr oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!