Friss hírek

2007.11.06. 09:37

Horn Gábor szerint nem PR fogás az adócsökkentési javaslat - Napkelte

<p>A következő két hétben - a költségvetést módosító javaslatok benyújtásának határidejéig - még háttéregyeztetéseket folytat az SZDSZ arról a csaknem 140 milliárd forintról, amelynek nagyobbik része a kisebbik koalíciós párt szerint felesleges kiadásként szerepel a költségvetésben. Horn Gábor ügyvivő a Napkeltében cáfolta, hogy PR fogás lenne, hogy az utolsó pillanatban, egyeztetés nélkül vetették fel a liberálisok újra az adócsökkentés témáját. Horn állítja, Kóka János miniszter nem a népszerűségi indexét akarja javítani a javaslattal.</p>

A megtakarítást a liberálisok adócsökkentésre fordítanák, de Horn szerint ehhez nincs elég liberális képviselő, fegyelmezett koalíciós partnerként pedig támogatják, hogy az esetlegesen felszabaduló milliárdokból a költségvetési hiányt csökkentsék, elérve talán a lélektani határnak számító 4 százalék alatti eredményt.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy korábban miért nem egyeztetett a koalíció a témáról, Horn Gábor azt mondta: a költségvetés számait három héttel ezelőtt ismerték meg. Az SZDSZ-nek nem volt módja hamarabb jelezni a költségvetés kiadási oldalának módosítását, és ezzel párhuzamosan javasolni az adócsökkentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!