Friss hírek

2007.11.17. 21:14

Heves esőzések és áradások Görögországban

<p>Görögországban a hatóságok kiürítettek szombaton két északkeleti falut a heves esőzések miatt - jelentette a helyi média. A Peloponnészoszi-félszigeten egy híd összedőlt, több település ideiglenesen megközelíthetetlenné vált. A félszigeten gondot okoz az is, hogy a nyári erdőtüzekben megsemmisült a talajt tartó erdők nagy része.</p>

Az ország északkeleti részén több helységet elöntött a víz, elővigyázatosságból két falut teljesen kiürítettek - jelentette a görög NET televízió. Hat másik faluban készültséget rendeltek el estére, de az ott élők nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte a tűzoltóság.

A Peloponnészoszi-félszigeten 14 falut vágott el ideiglenes a külvilágtól a víz szombaton. Egy híd teljesen összedőlt, három másik pedig megsérült. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nyári tűzvészben elpusztultak a talajt megfogó fák, így a víz elmoshatja a talaj nagy részét.

Vasárnapra újabb heves esőt és erős szelet ígér az előrejelzés Görögországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!