Friss hírek

2007.11.28. 15:07

Hárommillárd forintos Faberge-tojás

<p>Majdnem kilencmillió fontért, azaz három milliárd forintért kelt el egy ritka Faberge-tojás egy szerdán tartott londoni aukción. Az 1902-ben a Rothschild család számára készített ékszerért egy orosz licitáló kínálta a legnagyobb összeget.</p>

A rekordösszegért elkelt ékszer igazi ritkaságnak számít. 1905 óta volt a Rothschild család tulajdonában, és most először mutatták be a nyilvánosság előtt. Ez az egyike annak a három feljegyzett tojásnak, amelyre órát szereltek, és mechanikus szerkezetet is tartalmaz: minden egész órakor egy gyémántokkal kirakott kakas ugrik elő a tojásból, és szárnyait csapkodva kukorékol.

A ritka ékszert egy meg nem nevezett orosz vevő vihette haza, aki csaknem kilencmillió fontot fizetett érte. Ez kétmillió fonttal több, mint az eddigi rekord, közölte a Christie s aukciósház orosz szakértője. Az eddigi rekordot egy New Yorkban elárverezett Faberge-tojás tartotta 6,6 millió fonttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!