Friss hírek

2007.11.19. 16:28

Habán kiállítás januárig meghosszabbítva

<p>Tovább láthatóak a habán kerámia kincsek az Iparművészeti Múzeumban. A május végén nyílt tárlatot eddig csaknem 30 ezer látogató kereste fel. A nagy érdeklődésre való tekintettel az Iparművészeti Múzeum január 6-ig meghosszabbítja a kiállítás nyitva tartását - tudatta a Független Hírügynökséggel az intézmény sajtóreferense.</p>

Az Iparművészeti Múzeumban látható "Habán mítosz 1593-1738" című kiállításon a látogatók egy csaknem 150 darabos kerámiaválogatást tekinthetnek meg. A habánok egy 16. századi protestáns vallási irányzat tagjai voltak, akik zárt közösségekben, szigorú rendszabályok szerint éltek. Kézműves tevékenységeik közül a kerámia-készítés a legismertebb. Fajanszaik olyan luxuscikknek számítottak a 16-17. századi Európában, amelyeket csak a főurak engedhettek meg maguknak.

A budapesti Iparművészeti Múzeum időszaki tárlata eredetileg november 25-én bezárt volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel január 6-ig látható a kiállítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!