Friss hírek

2007.11.09. 08:41

Gyorssegély a táplánypusztai tűzkárosultaknak - mindenki előkerült

<p>Megkerült a Táplánypusztán pénteken hajnalban leégett sorház huszonnegyedik lakója, akit a tűz oltásakor nem találtak. Mint kiderült, ő maga értesítette a tűzoltókat. Töltéstaván - ehhez a településhez tartozik közigazgatásilag Táplánypuszta - kora reggel ülésezett a helyi képviselő-testület és arról döntöttek, hogy gyorssegélyt adnak a tűz károsultjainak. A helyszínre autókat küldtek a megmaradt értékek megmentésére.</p>

Töltéstaváról kora reggel az önkormányzat munkatársai átmentek Táplánypusztára, hogy megvizsgálják, hány családot kell elhelyezni, illetve milyen segítséget nyújthatnak a károsultaknak. A sorházból hat család - 24 ember, közülük 12 gyerek - került az utcára. Egy lakás égett ki, de mivel a tető is lángolt, az oltáshoz használt víz eláztatta a többi lakást.

A szomszédban egy szociális otthon van, ahol szállást és étkezést ajánlottak az otthonuk elhagyására kényszerült lakóknak. Az önkormányzati gyorssegély mértékéről, arról, hogy ki veheti igénybe, illetve mikor költözhetnek vissza a lakók, egyelőre nem tudni részleteket. A házhoz autókat is küldtek az önkormányzattól, a megmaradt értékek megmentésére.

A Győr-Moson-Sopron megyei Táplánypusztán egy hat lakásos sorház teteje gyulladt ki pénteken kora hajnalban. A tűz és az oltáshoz használt víz miatt a ház lakhatatlanná vált - közölte a Független Hírügynökséggel korábban Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!