Friss hírek

2007.11.16. 16:18

Gyerekszem Filmfesztivál mától vasárnapig a Millenárison

<p>Összesen 190 alkotás verseng a hétvégén a Gyerekszem Filmfesztiválon. A Millenáris Rendezvényközpontban első alkalommal megrendezett filmes seregszemlén a tanulók alkotásait szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Enyedi Ildikó filmrendező.</p>

A Gyerekszem Filmfesztiválra 6 és 19 év közötti tanulók jelentkezhettek maximum tizenöt perces filmekkel. A hétvégi versenyen összesen 46 rövidfilmet, 24 dokumentumfilmet, 44 animációs filmet és 75 egyéb kategóriába tartozó munkát bírál el a szakmai zsűri. Az alkotásokat egy általános-és középiskolásokból, valamint főiskolásokból álló diákzsűri is értékeli.

A filmes seregszemlén a versenyfilmek mellett az érdeklődők megnézhetik a videogizmo internetes honlap pályázatára érkezett alkotások, és műsorra tűzik a BuSho Filmfesztivál, az egyszervolt.hu gyerekportál, valamint a Diákfilmszemle válogatását is, mondta el a Független Hírügynökségnek a a rendezvény főszervezője. Grosch Nándor hozzátette a hétvégén gyurma-animációs filmkészítés, maszk- és sminkpróba, jelmezfotózás, kaszkadőr-bemutató, valamint filmes harci és pirotechnikai látványosság várja nemcsak a gyerekeket.

A Gyerekszem Filmfesztivált a szervezők azért hívták életre, hogy a versenyzők kiléphessenek saját szűk közegükből, és láthassák egymás filmjeit - mondta el érdeklődésünkre a rendezvény főszervezője. Emellett a felnőttek pedig a gyerekek szemén keresztül tudják nézni a világot, tette hozzá Grosch Nándor.

A filmfesztivál eredményes díjkiosztóját vasárnap este fél héttől rendezik meg. Az első három fődíjas alkotást a Budapest Film egy hónapon át kísérőfilmként vetíti a mozikban. A többi nyertes sem fog üres kézzel távozni, ígérte meg a főszervező.

A filmes rendezvény részletes programja a: www.gyerekszemfesztival.hu oldalon olvasható. A filmfesztiválra a belépés díjtalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!