Friss hírek

2007.11.15. 14:59

Fővárosi KDNP: A budapestiek 3 évvel korábban halnak a légszennyezés miatt

<p>A budapesti útfelújítások mentén létesüljenek légszennyezettséget mérő állomások, ezt javasolja Rétvári Bence, a KDNP fővárosi képviselője. A KDNP frakció szóvivőjének a Független Hírügynökséghez csütörtökön eljuttatott dokumentuma szerint a légszennyezés miatt a budapestiek 3 évvel korábban halnak meg.</p>

Rétvári Bence szerint Budapest légszennyezettsége a belvárosban és az útfelújítások okozta dugók mentén katasztrofális. Egyes légszennyező anyagok éves belvárosi átlaga az egészségügyi határérték másfélszerese. A rövid idejű légszennyezés, mint például a közlekedési dugók, poros építkezések, is hozzájárulnak a légúti és asztmás megbetegedésekhez.

A KDNP-s képviselő azért tartja fontosaknak a mérőállomások létesítését, hogy a közlekedők láthassák, miként mérgezi őket a városi környezet. Szintén lépéseket javasol majd a veszélyes porszennyezés csökkentésére. Rétvári Bence előterjesztéseit a Fővárosi Közgyűlés november végi ülésén tárgyalják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!