Friss hírek

2007.11.29. 18:41

Flexszel próbálta szétvágni a bombát

<p>Flexszel próbált szétvágni egy férfi egy második világháborús robbanószerkezetet a Borsod megyei Kisgyőrben. A gyutacs berobbant, a férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Két lábát és bal kezét amputálni kellett. </p> <p>A kisgyőri utcát teljes hosszában lezárták, senki nem mehetett közel a házhoz. A férfi kertjében két másik robbanószerkezetet is találtak, amíg a tűzszerészek el nem szállították, az utcát lezárták.</p>

A robbanást több száz méterrel távolabb is hallották a lakók, de elképzelni sem tudták, mi történhetett. A mentőket egy szomszéd értesítette. A férfi életéért a diósgyőri kórházban órákon át küzdöttek. Hosszú operáción esett át. Nagy Ferenc, a Diósgyőri Kórház főorvosa a Független Hírügynökségnek elmondta, a férfi jelenleg intenzív osztályon van, állapota kielégítő, de továbbra is életveszélyes. Mindkét lábát és bal karját amputálni kellett, mert olyan súlyosan roncsolódtak és törtek a végtagok.

A szakemberek szerint szerencse, hogy csak a gyutacs robbant fel, a bomba nem. A balesetből könnyen tragédia lehetett volna. A bomba hatósugarában ugyanis a környező házak is megsemmisülhettek volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!