Friss hírek

2007.11.30. 15:53

Fizika Napja egy győri iskolában

<p>Kóla szökőkút, sörösüveg zene és virág fagyasztás nitrogénnel. Ilyen és ehhez hasonló látványos fizikai kísérleteket mutatnak be pénteken és szombaton délelőtt az egyik győri szakközépiskolában. A Fizika Napján a fő téma a víz, így a bemutatók zöme is a vízzel, folyadékokkal kapcsolatos.</p>

Minden egyes kísérletet a diákok állítottak össze, ők mutatják be, ők magyarázzák el és próbáltatják ki a látogatókkal. 70 helyszínen több mint 80 látványos és tanulságos kísérletet mutatnak be.

A diákok hónapok óta készülnek erre a napra. Itt most a kreativitásuk, a csoport munkára való készségük, a felnőttekkel, egymással való együttműködésük is megmutatkozhat - mondta el a Független Hírügynökségnek Mészáros Péter, Krúdy Gyula Középiskola és Gimnázium tanára.

Egyes kísérleteknél a helyi tűzoltók, a búvárok, a vízügyesek és a vízszolgáltató szakemberei is segítették a diákokat. Bár a szombat délig tartó rendezvény a Fizika Napja nevet viseli, az iskola aulájában nemcsak fizikai kísérleteket lehet látni, hanem a bemutatók között más tudományágak is helyet kaptak, például kémia, biológia, történelem és földrajz. A rendezvényre tavaly több mint húsz településről 3400 látogató érkezett, idén legalább ennyi érdeklődőre számítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!