Friss hírek

2007.11.28. 19:39

Fidesz: a kormány jövőre újabb adóemelést akar

<p>A konvergenciaprogram eddig nyilvánosságra hozott módosításai szerint újabb adóemelést tervez jövőre a kormány - így reagált közleményében a Fidesz szóvivője a pénzügyminiszter szerdai tájékoztatójára. Szijjártó Péter úgy véli: tovább mélyül jövőre a szociális válság, nő az infláció, és tovább csökken a reálbér. Az idei egy százalékos gazdasági növekedés pedig a legalacsonyabb Európában - tette hozzá.</p>

A kormány szerdai ülésén fogadta el az aktualizált konvergenciaprogramot. Az államháztartás hiányát az évközbeni csökkentés után most ismét lejjebb tolta a kormány, az uniós szabályok szerinti 6,2 százalékra, és a 2008-as adatot is mérsékelte 4 százalékra. A gazdaság növekedés idén az eredetileg tervezett 2,2 helyett csak 1,7 százalékos lesz. Jövőre azonban az eddig ismert 2,6 helyett 2,8 százalék lehet, amely Veres János szerint javarészt az építőipar növekvő teljesítményének köszönhető. Idén 7,5 százalék helyett 7,9 százalék lesz az áremelkedés üteme, és jövőre is a reméltnél két tized százalékponttal magasabb, azaz 4,8 százalékos infláció várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!