Friss hírek

2007.11.15. 10:50

Fegyveres rablók előzetesben - amin lehetett, azon megbuktak

<p>A rablás minden szakaszában nyomokat hagytak maguk után azok a fegyveres rablók, akiket csütörtökön helyezett előzetesbe a bíróság Székesfehérváron. A rablókat nem csak az üzlet kamerája vette fel, de menekülés közben a benzinjük is kifogyott.</p>

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két férfi még múlt hét kedden rabolt ki késsel egy kis üzletet Székesfehérváron. A két illetőt felvette a bolt kamerája. A kép alapján felismerte őket a bolt tulajdonosa, mert egyikük már vásárolt ott, nem sokkal a rablás előtt. Más szemtanúk a kocsijukat látták. Az autó sofőrjét egy közeli benzinkúton is látták, kannával vitt valahová benzint, taxival. A kannát a meneküléshez használt kocsival vitte vissza a kútra, ahonnan kölcsönkérte.

A rendőrök a begyűjtött információk alapján kedden el is fogták a két szabadbattyáni férfit, akik együtt laktak és megtartották a rabláshoz használt kést, ruhákat maszkokat. A rablók elmondták, hogy a rablás után kocsival akartak menekülni, de kiderült, hogy kifogyott a benzinjük. Ezért kellett egyiküknek előbb taxival a kútra menni. Addig a másik egy kocsmában várt rá. A kútról kölcsönkért kannát vissza is vitték, a saját, menekülő kocsijukkal. A 19 és 22 éves fiatalokat csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!