Friss hírek

2007.11.06. 18:03

Fegyveres fenyegetés a Kodály köröndön - társtettesként vádolták meg a politikust és a futárt

<p>Vádat emeltek a július végén a fővárosi Kodály köröndnél összeveszett Vadász János, volt szocialista politikus és a biciklisfutár ellen. Az egykori kormánymegbízottat lőfegyverrel való visszaélés, a biciklis futárt rongálás miatt vonhatják felelősségre.</p>

A Független Hírügynökség információi szerint a hétfőn bíróságra került vádiratban egy esetként szerepel az ügy, mint Vadász János és társa elleni büntetőper, így a vadász János és a kerékpáros egymás mellé kerül a vádlottak padján. Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére megerősítette, hogy a vádirat hétfőn került az ügyészségtől a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Tárgyalási napot még nem tűztek ki az ügyben.

Azért társtettesek az érintettek, mert nem egymást perelték be, hanem büntetőeljárás indult egy törvénybe ütköző tett miatt (a futár megrongálta Vadász kocsiját, a volt kormánymegbízott erre fegyvert fogott ) - erősítette meg a Független Hírügynökség információját a Fővárosi Bíróság szóvivője.

A biciklis futár állítása szerint az autóval közlekedő Vadász János fegyverrel fenyegette meg őt még júliusban a Kodály köröndnél. A volt kormánymegbízott szerint nem fegyver volt nála, ráadásul a kerékpáros megtámadta.
Vadász János mindössze egyszer nyilatkozott ebben az ügyben, akkor is azt mondta, hogy nem történt fenyegetés. Az általa játékszernek nevezett tárgyat - egyébként vélhetően a lőfegyver kategóriába nem régóta számító gázfegyverről lehet szó - nem emelte a futárra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!