Friss hírek

2007.11.03. 12:02

ENSZ főtitkár: elfogadhatatlan, hogy a PKK Irakból támadja Törökországot

<p>Elfogadhatatlannak tartja az ENSZ főtitkár, hogy a Kurd Munkáspárt (PKK) fegyveresei iraki területeket használnak hátországként törökországi támadásaikhoz. Ban Ki Mun erről egy isztambuli konferencián beszélt szombaton. A főtitkár arra szólította föl Ankarát és Bagdadot, hogy fogjanak össze és közösen akadályozzák meg a fegyveresek akcióit a határvidéken.</p>

Törökország katonai akciókat tervez a kurdok iraki állásai ellen. Ankara emellett gazdasági szankciókat is kilátásba helyezett.

A PKK fegyveresei időközben bejelentették: tovább folynak a tárgyalások arról a 8 török katonáról, akit még októberben ejtettek foglyul. A Firat hírügynökség jelentése szerint a foglyok jól vannak, és néhány napon belül elengedik őket. Két hete a szakadár kurdok 12 katonát megöltek , nyolcat pedig elfogtak egy akcióban. Szabadon bocsátásukról azóta folynak a tárgyalások, amelyekhez az Egyesült Államok is segítséget ígért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!