Friss hírek

2007.11.03. 09:24

Eltűnt mentőkutyát keresnek Budapesten

<p>Elveszett a Pannon Mentőkutyás Alapítvány egyik kutyája. Az értékes ebet valószínűleg azért vitték el, mert azt hitték, nincs gazdája. A szervezetnek azonban nagy szüksége lenne a kiképzett állatra.</p>

A kutya távol lévő gazdája után szökött ki a kertből még november 1-én éjjel és több száz méteren keresztül követte gazdája nyomait, egészen egy Jászberényi úton lévő buszmegállóig - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Balázs László, az alapítvány elnöke.
A közeli benzinkút kamerája alapján kiderült, hogy a kutyát három fiatal lány vitte magával, miután nem tudták kideríteni, kié lehet. A csapat tagjai felvették a kapcsolatot a rendőrséggel is, ők azonban nem tudnak foglalkozni az üggyel, mivel kutyáról van szó.

A 4 éves, Morris névre hallgató Beauceron (bóseron), németjuhászra hasonlító kan, kiképzett mentőkutya több millió forintot ér.
Az elmúlt három évben számos több eltűnt ember utáni kutatásban is részt vett itthon és egy hónapja a külföldi engedélyt is megkapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!