Friss hírek

2007.11.15. 15:21

Egy cég is bepanaszolta a Lex Mol-t

<p>A Centaurus Capital nevű londoni székhelyű cég hivatalosan is bepanaszolta Magyarországot az Európai Uniónál az úgynevezett Lex Mol miatt, írta csütörtökön a Financial Times című brit lap. A Centaurus, amely a Mol részvényeinek egy részét birtokolja, azt sérelmezi, hogy a részvényesek jogai csorbultak és lehetetlenné tették a tőke szabad mozgását.</p>

Előzőleg már eljárást indított az Európai Bizottság is Magyarország ellen a Lex Mol miatt. A törvénymódosítás Brüsszel szerint akadályozza a tőke szabad áramlását, a letelepedés szabadságát, ami uniós jogba ütközik. A brüsszeli levélre két hónapon belül kell választ adni. Amennyiben a vita nem rendeződik, az ügy az Európai Bíróság elé kerülhet kötelezettségszegés miatt.

A magyar kormány az után nyújtotta be a törvénymódosítást, hogy az osztrák OMV kísérletet tett a MOL felvásárlására. Brüsszel már akkor jelezte, hogy megvizsgálja a törvényjavaslatot.
A magyar kormány azt állítja, hogy a Lex Mol nem ellentétes az uniós jogrendszerrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!