Friss hírek

2007.11.06. 19:14

Disznóktól szenvednek Mezőkeresztesen

<p>Évek óta szenvednek egy mezőkeresztesi utca lakói egy szomszéd miatt, aki disznókat tart a portáján. A kertben bűz, legyek, patkányok és rengeteg kutya, amelyek miatt már a postás sem megy be az utcába. A lakók több tucatnyi feljelentést tettek már, de nem történt semmi változás.</p>

A szomszédok évek óta mondják a gazdának, tartsa rendbe a portáját. Az összetákolt házban a férfi disznókat tart, és ez zavarja a szomszédokat. Az állatok - a kutyák és a disznók egyaránt - az utcában is szabadon járnak, néha embereket is megtámadnak, ezért mindenki fél. A lakók szerint a postás és a szórólap-kézbesítők nem is mennek az utcába.

Szatmári Miklós, az egyik szomszéd a Független Hírügynökségnek azt mondta, egy ideje barátokat nem tud a lakásába hívni, mert a portán elszaporodtak a patkányok, és azok átmennek az ő udvarára is. Nemcsak azokról készített fotókat, hanem hanem az ólban egy elhullott állatról is, a tetemet a többi állat hetekig kerülgette.

A disznók gazdája, Tóth András szerint ő semmi törvénytelen dolgot nem tesz azzal, hogy állatokat tart, hiszen az állatokkal nem kereskedik, és nem is vágja le őket.

A lakók több tucatnyi feljelentést tettek a rendőrségen, a tisztiorvosi szolgálatnál, állatvédőknél és az önkormányzatnál egyaránt. Mindeddig hiába. A település jegyzője, Monoki László a Független Hírügynökségnek azt mondta, az állattartót többször megbírságolták már, ennél többet azonban nem tudnak tenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!