Friss hírek

2007.11.06. 16:25

Demszky Gábor kiáll a Sziget mellett

<p>Budapest főpolgármestere arra kéri Újpest polgármesterét, hogy álljon el a Sziget Fesztivál <br />ellehetetlenítését célzó bírósági pertől. A IV. kerületi önkormányzat bírósági keresete azt indítványozza, hogy a rendezvényen este 10 és reggel 6 óra között ne lehessen zenei produkciókat tartani. Ez nem más, mint a fesztivál burkolt betiltása, amely ellenkezik Budapest érdekeivel - olvasható Demszky Gábor keddi közleményében.</p>

A főpolgármester a közleményben hangsúlyozza: Budapestnek szüksége van Európa legnagyobb könnyűzenei nyári rendezvényére. A Sziget Fesztivál indulása óta megtízszereződött a látogatók száma, 40 ezerről csaknem 400 ezerre növekedett, és ma már a világ több mint 50 országából érkeznek előadók. A Sziget Fesztivál - az Őszi és Tavaszi Fesztivál mellett - Budapest egyik legfontosabb kulturális nagyrendezvényévé vált, amely jelentősen hozzájárul Budapest idegenforgalmi bevételeihez, egyúttal gazdagítja a főváros sokszínű kulturális programkínálatát, olvasható a főpolgármester közleményben.

A főpolgármester fontosnak tartja, hogy a Sziget teljesítse az összes vonatkozó közegészségügyi és zajhatásokra vonatkozó előírást. Azt azonban semmiképpen sem támogatják, hogy olyan tiltó rendelkezéseket érvényesítsenek egyes kerületek, amelyek teljesen ellehetetlenítik a fesztivál megrendezését. Ilyen rendelkezésnek tartja Demszky Gábor a IV. kerületi önkormányzat bírósági keresetét, amely este 10 és reggel 6 óra között teljes egészében megtiltaná a zenei produkciókat.

A főpolgármester bízik abban, hogy az óbudai önkormányzathoz hasonlóan tárgyalóasztalnál, józan kompromisszumok mentén tudja rendezni Újpest polgármestere és a Sziget Kulturális Szervezőiroda a vitás kérdéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!