Friss hírek

2007.11.15. 05:48

Busz helyett sok átszállás? - Népszabadság

<p>Radikális járatritkításra készül a BKV - írja a Népszabadság. A cégnél konkrétumokról nem nyilatkoznak, egyelőre annyit lehet tudni, hogy ahol például villamos és busz is jár, ott utóbbit kivonják a forgalomból - írja a lap. A lap birtokába jutott tervezet alapján a változások összesen hetven csuklós és szóló járművet érintenének, állítólag több mint százmillió forintot takarítana meg a BKV a járatritkítással. Ha a fővárosi közgyűlés elfogadja a "korszerűsítési elvek" alapján összeállított jövő évi tervet, tízszázalékos karcsúsítást hajtana végre ezzel a közlekedési vállalat.</p>

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnökségi, valamint a BKV felügyelőbizottságának tagja "végtelenül károsnak és romboló hatásúnak" tartja a tervezett megszüntetéseket illetve azt, hogy elhallgatják a részleteket. Szerinte a párhuzamosságok megszüntetése hamis indok, mivel nincs már teljesen párhuzamos busz- és villamosjárat Budapesten, a hálózat tervezett átrendezése pedig rendkívül hátrányosan érinti majd az utasokat, mert lesznek olyan irányok, amelyekből csak többszöri átszállással lehet a városközpontot elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!