Friss hírek

2007.11.17. 15:03

Az MSZP szerint is van mozgástér a jövő évi büdzsében

<p>Az MSZP választmánya szerint reális a jövő évi költségvetés tervezete, amely megteremti mind a kormány-, mind a konvergenciaprogram végrehajtásának lehetőségét - mondta a szocialista párt választmányi elnöke szombati sajtótájékoztatóján. A testület tagjai szociális területen ugyanakkor még látnak mozgásteret a büdzsében, például a nyugdíjak reálértékének növekedésével és a családi pótlék emelésével kapcsolatban - közölte Simon Gábor.</p>

Az MSZP választmányát Veres János pénzügyminiszter tájékoztatta szombaton a jövő évi költségvetés tervezetéről. Az elmúlt évek kiigazításának köszönhetően jövőre 4 százalékos inflációra és szintén 4 százalékos államháztartási hiányra számít a kormány, reális célnak tartják a gazdasági növekedés felgyorsulását, valamint a foglakoztatás bővítését - mondta a választmány elnöke. A pénzügyminiszter szerint nincs szükség újabb megszorításokra, és további leépítésekre a közszférában - közölte Simon Gábor. A politikus közlése szerint az egészségügyi reform és a népszavazás nem került szóba a választmányi ülésen, ezekről a témákról külön, önálló egyeztetéseket terveznek.

A választmány "észnél van", tudatában van a felelősségének, ezért a testület helyt ad a vitáknak, mert így kiküszöbölhető, hogy a nyilvánosságon keresztül üzengessenek egymásnak - mondta Simon Gábor. Komolyan veszik azt a kritikát is, hogy nem fordítottak kellő energiát a társadalom többségének megnyerésére. A választmány egyetértett abban, hogy erősíteni kell az MSZP-s szervezetek vezetőinek és a párt országgyűlési képviselőinek szerepét a reformok megértetésében, elfogadtatásában. Ez lett az eredménye egyébként a szocialista párton belül végzett közvélemény-kutatásnak is - tette hozzá az MSZP választmányi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!