Friss hírek

2007.11.30. 16:23

Átadták a salgótarjáni tehermentesítő első szakaszát

<p>Megnyitották péntek délután a forgalom előtt a salgótarjáni belvárost tehermentesítő út első szakaszát, s ezzel birtokba vehették az autósok azt a 220 méter hosszú, egyedi tervezésű hidat is, amelynek támfalait egy francia szabadalom alapján épített a Hídépítő Zrt.</p>

A Hídépítő Zrt és a Betonút Zrt. közös konzorciuma tavaly júliusban kapott meg minden engedélyt a kivitelezéshez, s látott hozzá a Németh Ferenc hídépítő mérnök által tervezett híd megépítéséhez - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Hapák Attila, a kivitelező konzorcium létesítményvezetője.

Az üzembe helyezést engedélyező a Magyar Közút Rt. nógrádi igazgatója, Ürmössy Ákos közölte: a hídhasználat Salgótarján nyugati városrésze felé biztosítja a közlekedést, illetve az észak-nyugati átmenő forgalmat vezeti el a belvárosról. Mivel az új szakasz használatba vétele jelentős forgalomtechnikai változásokkal is jár, így az erre közlekedőknek érdemes a szokottnál is óvatosabban vezetni - tette hozzá az út és a híd üzemeltetőjeként Ürmössy Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!