Friss hírek

2007.11.06. 19:31

Akár 25 százalékkal is drágulhatnak a BKV-tarifák - InfoRádió

<p>Legalább 11, de akár 25 százalékkal is nőhetnek a BKV-tarifák jövőre - ez derül ki az InfoRádió birtokába került szakmai előkészítő anyagból. A dokumentum szerint speciális bérleteket is bevezetnének és körülbelül 40 busz leállítása is tervben van.</p>

Az InfoRádió értesülései szerint a BKV három változatot dolgozott ki a jövő évi tarifaemelésre. A változatokat egy előkészítő anyag tartalmazza, amelyet még a BKV igazgatósága és a főváros vezetése is megtárgyal, mielőtt a november végi közgyűlés elé kerülne.

A koncepció szerint jövő évtől 11-12 százalékkal, 17-18 százalékkal vagy 22-25 százalékkal drágulnának átlagosan a jegyek és a bérletek. A dolgozói bérlet ára a jelenlegi 7350 forintról 8000, 8500 vagy 9500 forintra drágulhat.

Felvetődött még, hogy bevezetik a csúcsidei és a hétvégi bérletet, valamint hogy az éjszakai járatokra ne legyen érvényes a bérlet, csak jeggyel lehessen utazni.

Az InfoRádió értesülése szerint a menetrendi változások között van olyan elképzelés, ami caknem negyven buszvonal megszüntetését javasolja.

Az InfoRádió megkereste Regőczi Miklóst, a BKV kommunikációs igazgatóját, aki azt mondta, hogy az előkészítő anyagok még nincsenek olyan fázisban, hogy a cég beszámolhatna róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!