Friss hírek

2007.11.17. 07:56

A világ a klímaváltozási katasztrófa szélén - az ENSZ-főtitkár szerint

<p>Az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun szerint a világ a klímaváltozási katasztrófa szélén áll, és azonnal cselekedni kell. Az ENSZ-főtitkár az International Herald Tribune című lap szombati számában jelentette kommentárját az elé a jelentés elé, amelyet szombaton hoznak nyilvánosságra a világ vezető klímaváltozási tudósai.</p>


"A klímaváltozás reális jelenség, és az emberiség a fő okozója. De még most is csak kevesen értik, mennyire súlyos a helyzet, és milyen közeli a veszély" - írta az ENSZ-főtitkár.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy az általános felmelegedés nagyon sürgős kérdés, de most már meggyőződésem, hogy katasztrófába sodródunk, ha nem teszünk semmit" - tette hozzá Ban Ki Mun.

Az ENSZ főtitkára ezzel összefüggésben kiemelte, hogy az utóbbi időben felgyorsult a sarki jég és a gleccserek olvadása. Bármikor leszakadhat a Déli-sarkvidéket körülvevő jégtalapzat. Ha ez bekövetkezik, akkor hat méterrel is emelkedhet a világtengerek vízszintje, és víz alá kerülnek olyan parti városok, mint New York, az indiai Bombay vagy a kínai Sanghaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!