Friss hírek

2007.11.04. 05:41

A száz éves kabarét ünneplik hétfőtől Budapesten

<p>Két hetes fesztivál kezdődik hétfőn a fővárosban a 100 éves kabaré tiszteletére. A programban a Dumaszínház és a L art pour L art társulat művészei is fellépnek, a közönség bepillanthat a kabaréműhely kulisszái mögé, és beszélgetéseket hallhat a magyar humor múltjáról és jelenéről.</p>


A száz éves kabaré tiszteletére november 5-e és 15-e között Repeta Humorkéthét címmel indít rendezvénysorozatot a budapesti Dumaszínház. A program hétfőn a L art pour L art társulat műsorával kezdődik, amelynek Best uff L art pour L art a címe. A közönség az elmúlt 18 év legjobb jeleneteit, dalait hallhatja újra a művészektől - mondta a Független Hírügynökségnek Litkai Gergely főszervező.

November 7-én, szerdán Élő Rádiókabaré címmel a kabaréműhely alkotásaiba tekinthetnek be a nézők Kovács András Péter, Vida Péter, Hadházi László, Lengyel Tamás és Jeges Krisztián közreműködésével.

November 9-én, pénteken a Hacsak és Sejó című előadást láthatják, amely a klasszikus jelenetek modernizált, egy előadásba sűrített változata a Györei Zsolt-Schlachtovszky Csaba szerzőpáros tollából, Szegő Adrienn előadásában.

A Repeta Humorkéthét programjában két beszélgetés szerepel. November 12-én a humor elmúlt 100 évéről beszélget Csontó Sándor, Farkasházy Tivadar és Györei Zsolt. A humor jelenlegi helyzetéről pedig november 14-én lesz szó Divinyi Réka, Kőhalmi Zoltán, Réz András, Sinkó Péter és Trunkó Bence részvételével. Ezen kívül a Lifegame improvizációs színház és a Dumaszínház is várja a nevetni vágyókat.

A Repeta Humorkéthét programjairól részletesen a www.repetasarok.hu és a www.dumaszinhaz.hu internetes oldalakon lehet részletesen olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!