Friss hírek

2007.11.08. 09:33

A kazincbarcikai kórházért szerveznek demonstrációt

<p>Demonstrációt szerveznek helyi civil szervezetek a kazincbarcikai kórház magánkézbe adása ellen november 15-re. A kórház előtti téren tartandó megmozduláson többek között a helyi nagycsaládosok egyesülete, a kórház közalkalmazotti tanácsa és több helyi civil egyesület vesz részt, és felszólal Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is - tájékoztatták a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményükben a szervezők.</p>

A kórház üzemeltetésének magánkézbe adásáról egy korábbi önkormányzati ülésen döntött a testület. "A kórháznak tetemes tartozása van, az elmúlt időszakban megpróbáltunk mindent, köztük azt, hogy az ózdi kórházzal egyesüljünk, de ez nem valósult meg. Hogy ne kerüljön csődbe a város, ezért nincs más megoldás", mondta a Független Hírügynökségnek Szitka Péter a város szocialista polgármestere.

A vagyonkezelői jog átadására kiírt nyilvános pályázat határideje november 15. Az alapelv az, hogy a vagyonkezelő a jövőben is biztosítsa a kórház és az OEP közti szerződésben foglaltaknak megfelelően a térség fekvő- és járóbeteg ellátását, és fejlesztését. Több érdeklődő is van már. A határidő lejárta után egy munkacsoport értékeli a pályázatokat, majd decemberben a képviselőtestület dönt. A polgármester elmondta, nem akarnak mindenáron szerződést kötni. Ha nem elfogadható egyik ajánlat sem, vagy ha időközben kiderül, hogy a város többletfinanszírozást kap, és képes ellátni kórházfenntartó feladatait, visszakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!