Friss hírek

2007.11.05. 21:08

A Fitch felminősítése arra ösztönzi a kormányt, hogy tartson ki programja mellett

<p>Magyarországot felminősítette a Fitch Ratings a negatív adósság-besorolásból stabilra hétfőn. A legnagyobb európai hitelminősítő döntése a kormányszóvivő szerint jól jelzi, hogy a befektetők, az elemzők, a minősítő intézetek egyaránt elismerik a kormány programját, és a program végrehajtásában elért eredményeket.</p>

A költségvetési hiány lefaragása, az egyensúly elérése érdekében tett eddigi kormányzati intézkedések, valamint a tartós egyensúly megteremtése érdekében elindított reformok meghozták eredményüket - mondta a Független Hírügynökségnek Budai Bernadett kormányszóvivő a Fitch felminősítésére reagálva. Hozzátette: ezt erősítette meg szeptember végén a világ egyik legrangosabb összehasonlító országelemzése, a Világbank üzleti környezet vizsgáló rangsora, a "Doing Business" kiadvány is.

Budai Bernadett hangsúlyozta: egymás után jelennek meg ezzel kapcsolatban a pozitív értékelések. Példaként az Európai Bizottság kedvező reagálását említette a konvergencia programra, annak végrehajtási menetére. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap Magyarországot topreformernek minősítette a különböző elemzések egyre jobb gazdasági teljesítményről adnak hírt, amikor Magyarországot említik - folytatta.

Ez a kedvező minősítés annak hatására született, hogy nem csak átmenetileg tartják a minősítők a költségvetési, az egyensúlyi helyzetet javulónak, hanem hosszabb távon is - mondta a kormányszóvivő. Mindez nem csak azt bizonyítja, hogy erősödik a bizalom Magyarország iránt, hanem arra is ösztönzi a kormányt, hogy tartson ki programja mellett, tartsa a helyes irányt - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!