Friss hírek

2007.11.28. 13:43

24 millió forintos adomány beteg gyerekeknek

<p>Több mint 24 millió forintos adományt adott át egy magyarországi áruházlánc 12, beteg gyermekek gyógyulásáért dolgozó alapítványnak szerdán. A szervezetek egyenként körülbelül kétmillió forintos összeget kaptak, köztük győri, pécsi, keszthelyi, szegedi, szombathelyi és budapesti gyermekeket segítő alapítványok.</p>

Ötödik éve hirdette meg idén a Reál üzletlánc országos karitatív akcióját. Szeptemberben és októberben a cég saját márkás termékeiből befolyó összeg egy részét gyermeket segítő alapítványnak ajánlotta fel. Idén gyűlt össze eddig a legmagasabb adomány, több mint 24 millió forint - mondta a Független Hírügynökségnek Linczmayer Attila. A részvénytársaság marketing vezetője hozzátette: az 5 év alatt összesen csaknem 90 millió forinttal tudtak hozzájárulni alapítványok munkájához.

Az összegyűlt pénzt nem egy alapítvány kapja, hanem az ország egyes régióiban osztják szét. Ebben az évben 12, beteg gyerekeket segítő szervezet kapott az adományból, egyenként körülbelül 2 millió forintos összeget - közölte a marketing vezető. Köztük a győri Tipegő Alapítvány, két fővárosi alapítvány, Gyulán a gyermekkórház, egy miskolci szervezet, a debreceni gyermekklinika, egy szegedi gyermekművese program, a keszthelyi városi kórház, szombathelyen egy rákellenes szervezet és egy pécsett működő endokrinológiai betegeket támogató alapítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!