Friss hírek

2007.11.19. 14:39

2011-re újul meg a százéves Zeneakadémia

<p>Már együtt van az a szakembergárda, amelyik 2008 nyarán elkezdi a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rekonstrukcióját. A tervek szerint a 12 milliárdból megvalósuló korszerűsítési munkák nyomán a Zenekadémia többfunkciós épületében a hangversenyterem huszonegyedik századi igényeket is kielégít majd - hangzott el az intézmény hétfői sajtótájékoztatóján.</p>

100 év múlt - 100 év jövő, ennek a mondatnak a jegyében kezdik el jövőre az épület felújítását, mondta hétfőn a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. Batta András hangsúlyozta: a Zeneakadémia megújulása több lépésben zajlik 2008 nyarától 2011 őszéig.

Az európai uniós forrásból és kormánytámogatásból megvalósuló rekonstrukció első lépéseként az intézmény Wesselényi utcai kiegészítő épületét korszerűsítik 2008 nyarától 2009 nyaráig. Ugyanebben az időszakban alakítják át a Bartók Konzervatórium (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája) Nagymező utcai épületét is. A Liszt Ferenc téri központi épület teljeskörű felújítását 2009. szeptemberében kezdik el és várhatóan 2011 őszére fejezik be, mondta el Lakatos Gergely a rekonstrukció projektvezető-helyettese.

A Zenekadémia nemcsak a jövőre figyel, hanem a múltjával is foglalkozik, mondta el Batta András. A napokban jelenik meg az a díszes művészeti album, amelyik a Zenekadémia elmúlt száz évét foglalja össze, tette hozzá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!