Friss hírek

2007.11.28. 18:26

2 milliárd forintot szán a kormány 2 év alatt drogmegelőzésre

<p>Kétmilliárd forintot fordít a kormány a következő két évben drogmegelőzésre, a betegek gyógyítására és tanácsadásra. 2008-tól - legalább - minden megyei jogú városban tanácsadó programokat kell működtetni a témában, szociális munkások részvételével - így döntött szerdán a kormány.</p>

A kormány pályázatokkal kívánja erősíteni a megelőzést: jövőre 185 millió forint, 2009-ben pedig 160 milliós keretet biztosítanak megelőzési porgramokhoz. A cél, hogy 2010-re minden általános iskolás, vagyis körülbelül 500 ezer gyerek vehessen részt ilyen programokon.

Ugyancsak pályázati forrásokkal, 2008-ban és 2009-ben egyaránt 80-80 millió forinttal támogatja majd az állam az országban működő körülbelül 100 Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működését.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: döntöttek arról is, hogy a börtönökben az önként jelentkező fogvatartottaknak lehetővé kell tenni, hogy HIV- illetve a hepatitis-B és heptitis-C szűrésen vehessenek részt, illetve ehhez kapcsolódó gondozási programokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!