Friss hírek

2007.11.07. 13:02

15 évet kapott jogerősen a magyarcsanádi lány gyilkosa

<p>Jogerősen 15 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a makói fiút, aki még 2006 július 20-án megerőszakolt, kirabolt, majd felgyújtott Makó mellett egy 18 éves magyarcsanádi lányt. Pénzes Henrietta három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe. A táblabíróság ítéletvével egy évvel súlyosbította az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság ítéletét. A lány meggyilkolásakor még csak 15 éves fiú a fiatalkorúakra kiszabható maximális börtönbüntetést kapta</p>

A makói fiút aljas indokból, különös kegyetlennséggel elkövetett emberöléssel, erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolták. Ezekért az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság 14 év börtönbüntetésre ítélte a Pénzes Henrietta meggyilkolásakor még csak 15 éves fiút. Ezt súlyosbította egy évvel a Szegedi Ítélőtábla, mert a lány felgyújtását még előre kiterveltnek is minősítette.

A fiút még 2006 júliusában arra kérte a lány barátja, hogy kísérje barátnőjét a buszpályaudvarra, mert ő horgászni készül. A fiú azonban kerékpárral erre az elhagyatott erdős helyre vitte a lányt, ahol előbb megkötözte, majd megerőszakolta és kifosztotta. Végül félelmében, hogy mindez kiderül a bokrok között hagyta a megkötözött lányt, benzinér ment, majd lelocsolta és meggyújtotta. A 18 éves magyarcsanádi lány három héttel később belehalt súlyos sérüléseibe.

A tárgyaláson a bíró jelezte, hogy ha a vádlott felnőtt korú lenne, életfogytig tartó büntetést kapna.

Az ügyvédek a tárgyalássorozat alatt azzal érveltek, hogy a fiú egyedül nem követhette el a bűncselekményt, hiszen a lány magasabb és nehezebb is volt támadójánál. Emellett szerettek volna tanúként egy 16 éves makói fiút is meghallgatni, aki tanúsíthatta volna, hogy a lány barátja is velük volt a gyilkosság hajnalán, ez szerintük megváltoztathatta volna az ítéletet. Ez a fiú azonban egy vasárnap hajnali autóbalesetben Makó közelében meghalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!