Friss hírek

2007.11.16. 11:40

130 ezren a Múzeumok Őszi Fesztiválján

<p>A csütörtökön véget ért Múzeumok Őszi Fesztiválján 130 ezer látogató fordult meg. A múzeumi programban 70 intézmény vett részt. A több mint 400 rendezvény közül idén is az ősz búcsúztató Márton-napi vigasságokon vettek részt a legtöbben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ vezetője.</p>

Káldy Mária elmondta: az október 1-je és november 15-e között második alkalommal megrendezett Múzeumok Őszi Fesztiválján idén kevesebb szakmai és több közönségcsalogató programot kínáltak a szervezők vidéken és a fővárosban egyaránt. A hűvös idő ellenére látogatói rekordot döntött Ópusztaszeren, Szombathelyen és Szentendrén a Márton-napi vigasságok címmel megtartott ősz búcsúztató program.

A fővárosi múzeumok tematikus tárlatai közül nagyon népszerűnek bizonyult például a Közlekedési Múzeumban megrendezett Kigyúrt formák - Spagettihidak című kiállítás, vagy a Petőfi irodalmi Múzeumban "Éljen a Grund!" címmel megrendezett interaktív tárlat.

A rendezvény sikerét a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ vezetője abban látja, hogy a résztvevő intézmények mindegyikében arra törekednek a szervezők, hogy minél több rejtett tikot megmutassanak a látogatóknak. A hat hét során kalandtúrák, mesélő tárgyak, ismeretterjesztő programok tucatjai, "kordonmentes" múzeumi órák várták a látogatókat országszerte. Az Őszi Múzeumok Fesztiválja bizonyított, jövőre is folytatni kell, fogalmazott Káldy Mária.

Tavaly 49 múzeum vett részt a programsorozatban, és 25 ezren látogattak el a rendezvényekre. Idén már hetven múzeum 400 programjára 130 ezren voltak kíváncsiak.

A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap és az OKM támogatásával 17 millió forintból valósult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!