Friss hírek

2007.10.12. 06:53

Zsidó Színházi Találkozó Budapesten

<p>A Merlin Színházban rendezik meg a Zsidó Színházak Első Nemzetközi Találkozóját, a Gólem Fesztivált. Október 12-és 14-e között csaknem húsz programmal várják a közönséget, köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, fotókiállítással - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a fesztivál produkciós vezetője.</p>

Schőn Edina elmondta: világszerte számos zsidó témájú fesztivál létezik, de professzionális zsidó színházi seregszemle eddig még nem volt. A budapesti rendezvény ezt a hiányt pótolja, hangsúlyozta a Gólem Fesztivál producere.

A három nap során fellép a Bukaresti Állami Zsidó Színház társulata, bemutatkozik az Osztrák Zsidó Színház, láthatja a közönség az izraeli Be Beautiful Cabaret társulat előadását, valamint a budapesti Gólem Színház művészeinek estjét. Minden előadást érteni fognak a nézők, a jiddisül és héberül előadott darabokat ugyanis feliratozva láthatja a közönség, mondta el érdeklődésünkre a fesztivál producere.

A Gólem Fesztivál keretében Szenes Béla életmű-kiállítás is nyílik a Merlin Színház éttermében. A háromnapos rendezvényen klezmer és jazz koncertek, bábelőadás, közönségtalálkozók és kerekasztal beszélgetések, valamint sólet-party is várja a közönséget.

Bővebb információ a Gólem Fesztivál programjairól a: www.golemszinhaz.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!